Flådestyring til biludlejning

Flådestyring til biludlejning

Det virker altid mest oplagt at snakke om håndværkerfirmaer, flyttebiler og fragtskibe, når man snakker om mulighederne inden for flådestyring, og hvad det kan bruges til. Men hvis der er et erhverv, der måske i virkeligheden er allermest oplagt at bruge det på, så er det udlejningsfirmaer – firmaer, der udlejer biler og andre fartøjer til privatpersoner såvel som andre firmaer, har måske mest af alle en særlig interesse i at kunne tyverisikre sine enheder og følge dem på kortet.

Som biludlejningsfirma kan man få afklaret mange ting ved at bruge flådestyring og på den måde have overblik over sine udlejede biler. Og med muligheden for at modtage alarmer på SMS og e-mail, når en enhed overskrider en defineret grænse, kan man på en helt ny måde sikre sig, at ens regler bliver overholdt og fulgt.
For eksempel kan man modtage en SMS, når en enhed overskrider en tilladt fartgrænse, og på den måde skride ind, hvis problemet bliver for kriminelt. På den måde undgår man uhensigtsmæssig brug af sine biler, hvilket kan virke besparende i forhold til udgifter til reparationer og vedligeholdelse på sigt. Har man som udlejer en regel om, hvor mange kilometer, der maksimalt må køres per dag, kan man også sikre sig, at denne grænse bliver overholdt, ved at man modtager en notifikation, når grænsen er nået.

Man kan også hele tiden følge med i, hvordan bilen generelt bliver brugt og dermed danne sig et detaljeret overblik over, om føreren af en udlejningsenhed kører pænt i bilen, eller om der ofte køres for stærkt eller med mange stop og start. Med flådestyring får man altså en unik mulighed for at sørge for, at ens biler bliver behandlet godt.

Som udlejer har man også oftest en regel om, at bilen ikke må køres ud af landet pga. forskellige lovgivninger osv. Dette er ikke nemt at kontrollere fra kontoret, når bilen først har forladt huset. Men hvis bilen er tilsluttet flådestyring, kan GPS’en hele tiden sende informationer om bilens placering hjem til computeren – og denne kan slå alarm, hvis bilen køres uden for landets grænser. Flådestyring giver desuden også mulighed for fjernstyring – motoren kan stoppes ved hjælp af nogle kommandoer fra kontoret. Hvis bilen forlader landet, kan man indstille programmet til at slukke bilens motor automatisk, så føreren ikke kan komme videre. Alt i alt er flådestyring måske allermest aktuelt for netop et biludlejningsfirma – det giver i hvert fald nogle vigtige redskaber til udlejeren!