Webhoteller

Hvad er oppetid og nedetid på webhoteller?

Oppetid: Oppetid er den tid en hosting udbyder kan holde deres webhoteller oppe i drift. Dette bliver oftest målt i procenter og man siger derfor fx “50% oppetid”. Oppetid er noget de fleste webhotel udbydere er begyndt at reklamere med, da det giver en tryghed hos kunden og med fordel kan bruges markedsførings mæssigt. Oppetid er idag på et så højt niveau at alle udbydere har ca. 99% eller derover, da det ellers er umuligt at fastholde kunden. Det er jo ekstremt essentielt at ens website kører hele tiden og for flere store hjemmesider kan vi snakke milliontab ved nedetid.

Nedetid: Nedentiden er det modsatte af oppetid. Det drejer sig altså om den tid hvor dit website er nede og dermed ikke kører. Har en service udbyder eller en hosting leverandør store mængder nedetid, skal udbyderen forvente en kæmpe fragang i kunder. Dette sker bla. for en meget stor hosting udbyder i netop disse dage. Nedetid kan uden tvivl ødelægge ens kundegrundlag hvis man er website ejer og ens domæne ikke svarer, det er derfor essentielt at man finder en udbyder med en lav procentvis nedetid.

Alt i alt er det vigtigt at kigge efter oppetider og nedetider hvis du leder efter et webhotel. Webhoteller er kernen i at dit website kører og kræver derfor maksimal opmærksomhed.